Volvo S90

 

S90  + S90…. Typisch Volvo of toch niet helemaal…..

 

Donderdag weer eens onderweg geweest voor een fotoshoot en ditmaal met 2 Volvo’s namelijk een Volvo S90 T5 en een Volvo S90 T6.
In een vorige blog heb ik de V90 T6 Cross Country beschreven wat van voor tot achter het DNA van Volvo uitstraalt en op een kwaliteitsniveau zit die nog nooit zo hoog is geweest bij Volvo.

Nu dan de “luxe versie” zoals men dat vroeger zei oftewel de sedan.
XL, XXL, XXXL kunnen we wel zeggen. Deze S90 is tot nu toe de langste productie Volvo ooit.
Langer dan de V90 en zelfs langer dan de XC90…
Ondanks het beschaafde uiterlijk blijft het een lel van een auto en door de geringe overhang en grote wielbasis is het op de achterbank prima toeven. Meer dan voldoende beenruimte wat bij de vorige generaties wel anders was… Voorganger S80 is weliswaar ietsje kleiner dan deze S90 maar zeker geen kleine auto, althans van buiten… Binnenin, en vooral op de achterbank viel dat nog wel tegen (of je moet de oude S80 met AA kunnen bemachtigen….).
De designer van de S90 heeft de tekenpen tussen de wielbasis wat langer op het papier gehouden wat resulteert in een binnenruimte die minimaal mee kan met de concurrentie.

Ik heb al redelijk uitgebreid gesproken over de V90 T6 Cross Country en is een S90 met identieke motor of T5 nu echt zo anders om hierover een blog te dicteren?
Buiten de bagageruimte om zijn er zeker een aantal opvallende punten aan te tippen die in mijn beleving wel degelijk anders zijn of op z’n minst anders bij mij zijn overgekomen.

Als eerst stapte ik in de S90 T5 die wederom voorzien is van “doe maar alles wat je kan aankruisen” in de nogal lange lijst van opties….. VOL dus…..
Gelukkig had ik me al eerder verdiept in de legio van mogelijkheden tijdens mijn V90 ervaring dus het voelde vertrouwd aan en alsof ik weer thuis kwam van een hele lange vakantie.. Om heel eerlijk te zijn heb ik deze overdaad aan luxe wel een beetje gemist….
Prepare for takeoff, fasten your seatbelts, aanslingeren die T5 brommer en proeven…. Na 20 meter een klein drempeltje en meteen viel mij op dat deze sedan net even wat slapper in de voorveren hangt dan wat ik me kan herinneren bij de V90.
Vreemd, zeker omdat ook deze T5 is voorzien van “de wat je zeker moet kiezen ” luchtvering.
Rustig cruisend richting de snelweg kreeg ik steeds meer de bevestiging van het wekere gevoel in neus… Bij een luxe sedan als dit misschien wel passend maar persoonlijk vond ik de V90 Cross Country lekkerder in zijn dempers hangen.
Daarnaast heeft de T5 geen AWD en dat voel je ook in het stuur… Iets meer last van aandrijf vibraties wat voelbaar maar niet hinderlijk en volkomen normaal is bij een voorwiel aangedreven bolide.. (Ook al verklaren sommige concurrenten, die de meeste modellen als achterwiel aandrijvers maar nu ook voorwiel aandrijvers leveren, dat het niet zo is….. )
Dan de T5 die op papier toch wel aanzienlijk minder vermogen heeft dan de T6 (254pk vs 320pk). Merkbaar zeker maar of je hier een aantal “briefjes” extra voor moet neertellen is de vraag. Ja hij pakt wat minder op in het lager toerengebied en ja je moet een seconde meer geduld hebben van 0-100 km/u maar om nou te zeggen dat ie traag is…. Zeker niet. Ik heb wel het gevoel dat ie motorisch wat stiller is dan de T6 in de V90 en dat is wel lekker. Buiten het feit dat dit beter past in
een luxe sedan als de S90 is de T6 qua soundbeleving zeker geen “orkest” wat je wil horen. Zoals ik in mijn V90 blog al schreef “of je laat hem klinken in lijn met de prestaties of je maakt hem zo stil dat je hem niet hoort”… Et voila, een T5 dus…

Daarnaast komt de sedan in zijn totaliteit ook iets stiller over dan de V90 al was die ook al behoorlijk fluisterend.
Waarschijnlijk is de “klankkast” in een sedan een stukje kleiner en daardoor nog stiller, vooral bij afrolgeluiden van het rubber achter.
Ik ga in deze blog niet verder in op alle lekkernijen aan boord van deze luxe sedan maar neem van me aan dat je hier best aan kunt wennen.

Op de plaats van bestemming voor de fotoshoot de buitenkant van de S90 maar eens goed bekijken.
Design e.d. is erg persoonlijk natuurlijk maar ik vind de neus een moderne uitstraling hebben, stoer met een hoog Volvo DNA….  gelukkig…
De flank is erg mooi gelijnd en heeft wat trekjes van een concurrent uit het begin van het alfabet maar is zeker geslaagd te noemen.. erg mooi.
Waarbij ik de V90 Cross Country beter in verhouding vindt dan de V90 valt me dat minder op bij deze S90 sedan.
Dan de kont… uhhh waar herken ik dit van…. Iets herinnert me aan deze kont maar kan niet meteen voor de geest halen welke auto.
Nogmaals, het is smaak en zoveel mensen zoveel meningen maar persoonlijk vind ik de achterkant het minst geslaagd. Het is alsof de Volvo designer vooraan begonnen is en naar jaren “designen” de achterkant uiteindelijk uit handen heeft gegeven aan iemand anders omdat ie zelf op vakantie ging…
Nu bekroop mij tijdens de introductie van de laatste generatie V70 een soortgelijk gevoel. Weliswaar in mindere mate maar toch…. Wennen werd toen gezegd en inderdaad, het heeft even geduurd maar ben er aan gewend. Sterker nog, best mooi…. Eens kijken of me dat ook gaat gebeuren bij de S90….

Terug naar start waar de S90 T6 het stokje overneemt… Andere kleur, andere motor maar zelfde uitrusting dus VOL….
Aanslingeren en proeven… Zelfde kleine drempeltje en wat schetst mijn verbazing….. Het lijkt dat deze minder slap in de voorvering hangt dan de T5.. Vreemd want waar ik zou kunnen begrijpen dat de V90 anders geveerd zou zijn verwacht ik dat niet bij twee S90’ers die ook beide luchtvering hebben.
Na een tijdje sturen blijf ik het gevoel houden dat de S90 T6 strakker stuurt en lekkerder in de dempers hangt… Misschien dat het te maken heeft met het feit dat de T6 AWD heeft en de T5 niet.
Dat verklaart waarschijnlijk ook dat de T6 minder aandrijf vibraties in het stuur heeft dan de T5.
Als je beide S90’ers kort achter elkaar bestuurd merk je wel het verschil in kracht… De T6 is een stuk gretiger op het gas en pakt wat beter op bij bepaalde toeren maar of je dat de meerprijs waard vindt is persoonlijk.
Het motorgeluid is voor mijn gevoel wat nadrukkelijker aanwezig dan bij de T5 maar dat kan ook een kwestie zijn van hoe beide auto’s zijn ingereden of hoe dat er mee gereden is. Verder heb ik mijn plasje al gedaan over het geluid van de T6 dus daar laat ik het bij.
Op de locatie voor de fotoshoot weer mijn rondje om de auto… Ook een mooie kleur die in mijn beleving beter past in de herfstachtige kleuren van de omgeving maar dat zeg ik meer als fotograaf en niet als potentiële koper….

Kom ik weer die kont tegen…. Kan nog steeds niet voor de geest halen op welke auto die lijkt… irritant…
Echter deze T6 is voorzien van een klein spoilertje op de kofferdeksel wat hem een net wat andere look geeft… Kleine details zoals de sierstukken van de uitlaat verraden dat het om een topmodel gaat.

Terug naar start om de T6 weer netjes af te leveren en tijdens deze rit probeer ik voor mezelf te bepalen dat als ik een keuze zou moeten maken welke het zou moeten worden, de T5 of de T6.
Qua onderstel houd ik het op de T6 daar deze AWD heeft en net wat strakker stuurt en beter in de dempers hangt. De T5 daar in tegen past beter bij het limo gevoel en als je niet aan de kracht van een T6 hebt gesnuffeld is het vermogen meer dan genoeg. Daarnaast daagt ie minder uit en geeft meer rust. De T6 geeft qua sound toch geen emotie (sorry maar dit blijft een dingetje) dus … keuzestress…

Eureka…..Volvo…. Ik weet het…. een T5 met AWD op de prijslijst zetten… Best of 2 worlds… Dan die kont nog ff een facelift geven of anders voorlopig maar het spoilertje erop bestellen en hopen dat het gaat wennen… Is bij de V70 ook gelukt…

Heb je de pegels en ben je op zoek naar een auto in deze klasse… Volvo heeft enorme stappen gemaakt en het zijn geweldige auto’s dus focus zeker niet alleen op de 3 toppers in dit segment en laat je verrassen….

Ikzelf zou nog even doorsparen en voor de V90 Cross Country gaan in de uitvoering als in mijn blog. Dan neem ik de sound wel voor lief…

Terug naar huis in mijn eigen achterwiel aandrijver denk ik na over de gemaakte foto’s en dan…..

Die achterkant…. Safrane sedan uit de jaren 90…. Dat is hem…
Aan die kont heb ik nooit kunnen wennen dus kijken of het nu wel gaat lukken…