Volvo V90 Cross Country

 

Grote stappen ….

 

Vrijdag een paar uur onderweg geweest voor een fotoshoot van de nieuwe Volvo V90 Cross Country.
En wat voor één…. Neem een basis Cross Country, lepel er de zwaarste brommer in (namelijk een T6 met 320pk en 400Nm koppel), pak vervolgens de accessoireslijst en vink gewoon alles aan wat je kan aanvinken…. En dat is veel… heel veel….
Dat zie je ook terug als je het multifunctioneel touchscherm bekijkt wat overigens heel snel en intuïtief werkt.
Eén keer “swypen” naar de 2de pagina en je ziet een scherm vol icoontjes waarmee je zo’n beetje alle instellingen van de auto kunt aanpassen.
De meer icoontjes de meer instellingen de meer accessoires en deze pagina staat vol met icoontjes…..
Mooie opsmuk aan de auto en een scherm vol icoontjes betekent ruim €40.000 opties en accessoires. Duur?…. zeker niet goedkoop maar als je deze auto naast de 3 Duitse toppers zet dan is ie meer dan competitief.
Moeilijk te bedienen?…. Zeker niet. Alles zit waar je het verwacht dus je hoeft zeker geen expert te zijn om de juiste instellingen te vinden en aan te passen. Je gaat er gewoon even voor zitten (wat geen straf is in deze auto) en binnen no-time weet je alles bijna blindelings te vinden.
Een goed voorbeeld hoe het dus moet en waar veel autofabrikanten een voorbeeld aan kunnen nemen.
Ik ga hier zeker niet alles opsommen maar een paar opvallende zaken zijn zeker het benoemen waard.
Luchtvering (altijd doen), stoel verwarming/verkoeling en massage (ga je missen als je het niet meer hebt), meer dan fantastische zetels, een audiosysteem dat de gemiddelde Nederlander niet eens in zijn woonkamer heeft staan, alles elektrisch verstelbaar, heel veel veiligheidssystemen en semiautonoom autorijden tot 130 km/u……
Dit laatste is de toekomst zeggen ze en misschien moet ik er nog aan wennen maar deze auto moet je zelf willen besturen dus die optie zou ik persoonlijk niet aanvinken…

De buitenkant toont dik, mede dankzij de enorme velgen en de kunststof accenten en stijlelementen langs o.a. de wielkasten.
Persoonlijk vind ik de Cross Country beter in verhouding dan de “gewone” V90 maar dat is smaak.

Dan het rijden…. Heel veel comfort wat mede te danken is aan de stilte aan boord (gelaagde zijruiten), de luchtvering en de fantastische zetels (en alle andere lekkernijen).
Motorisch de krachtigste benzine versie, een 2 liter turbo plus compressor welke 320pk en 400Nm koppel levert wat meer dan voldoende is om met hoge kruissnelheden asfalt te verslinden en dankzij de All-Wheel Drive voldoende grip heeft om in iets meer dan 6 seconden naar 100km/u te knallen.
Ik zei het al….. Grote stappen…..
Het is zeker geen cart waarmee je de koning van de bochten wordt maar je kunt stiekem in alle comfort heel erg hard en deze Volvo is er niet neergezet voor de super sportieve bestuurder.

Zijn er dan helemaal geen negatieve punten op te noemen?…. als ik wil zeuren zeker wel…

De 8-traps automaat is heel erg goed en misschien wel beter dan de automaat in de Duitse topper uit het begin van het alfabet maar heel soms heb ik hem toch kunnen betrappen op dingen die bij een Bimmer niet voorkomen.
Let wel, Volvo heeft hele grote stappen gemaakt in vergelijking met de vorige generaties Geartronic en het is zeker geen schande om te stralen naast een ster….

Dan de motor, een T6 met turbo en compressor. Meer dan voldoende vermogen en koppel, gaat ook serieus hard alleen daar mis ik de emotie…
Het is persoonlijk maar ik vind dat als je gaat voor deze motor dan moet je op zijn minst de optie hebben om hem ook zo te laten klinken.
Of je maakt hem zo stil dat je hem helemaal niet hoort of zoals nu dat je hem tijdens acceleratie hoort maar dan wel in lijn met de PK’s en de uitstraling van de auto….
Nu klinkt ie als een standaard 4 cilinder uit het middensegment, niets mis mee maar ik kan me voorstellen dat potentiële kopers iets meer willen….

Kom op Volvo, T6 was vroeger een 6 cilinder en ik begrijp dat dat niet meer economisch te verantwoorden is… helaas…. Maar die klonk wel lekker…. Heel erg lekker.
Pure emotie ik weet het maar dat is toch wel wat een beetje hoort bij autorijden…
Andere merken laten een 4 cilinder klinken als een klok, eventueel op verzoek en dat is nou precies de optie die ik nergens kan vinden in de zeer uitgebreide accessoireslijst… beetje jammer….
Laat dan de techneuten een beetje hun best doen zeg ik.

Met de huidige generatie V90 heeft Volvo grote stappen gemaakt.. Op heel veel punten zoals veiligheid, bouwkwaliteit, luxe en afwerking.
Alles heeft zijn prijs echter hij staat zeker met de laatste punten op of soms zelfs boven de bekende Duitse toppers… En die kosten minimaal een auto uit het A-segment meer, zeker als ze zo vol zitten als deze witte V90…
Misschien dan toch maar deze Volvo en een leuke “A-segmenter” erbij als 2de auto?

Deze Volvo kun je zakelijk gezien overal voor de deur “parkeren”.
“Oh, je rijdt een Volvo… leuk” of “Zooo, je rijdt een xxxx, toe maar”
Pas als je er zelf in gereden heb dan is het “Zooo, je rijdt een Volvo…..”

Ik zeg doen…. Veel plezier en geniet !!!